ballonnen decoratie Theater de Lampegiet Veenendaal

02-03-2016
ballon pilaren voor theater de Lampegiet in Veenendaal 25 jaar

ballonnen decoratie Theater de Lampegiet Veenendaal

geplaatst: 26 februari 2013
door: ballonnenpartners
tags: ballonnen theater De Lampegiet Veenendaal

Ballonnen decoratie geleverd voor het 25 jarig bestaan van Theater de Lampegiet te Veenendaal.

Hieronder treft u een stuk van Theater de Lampegiet, dit is een modern en sfeervolle theater.

 Vanavond een special met Rob de Nijs...

Een theaterzaal met ruim 540 stoelen, een uitgebalanceerd programma, uitgebreide mogelijkheden voor borrels, congressen, bedrijfsfeesten, bijna 50 medewerkers en een begrip in de regio. Theater De Lampegiet bestaat op 26 februari 25 jaar.

De eerste stap naar de bouw van een theater was de oprichting van de Stichting Culturele Raad Veenendaal in 1979. De stichting had als doel het ‘organiseren en stimuleren van culturele evenementen in de breedste zin van het woord.’ Hiervoor gebruikte het allerlei zaaltjes verspreid over heel Veenendaal. Dat neemt niet weg dat er grote artiesten komen in die beginjaren: Tineke Schouten, Herman Finkers en Youp van’t Hek komen al naar Veenendaal.

 

Om ook grote, landelijke voorstellingen te kunnen boeken en af te zijn van het gedoe met de verschillende zaaljtes, worden er in 1982 plannen gemaakt voor de realisatie van een ‘culturele ontmoetingsruimte’. Een plan dat uiteindelijk zal uitmonden in de opening van Theater De Lampegiet in 1988.

Wat wellicht nog het meeste stof deed opwaaien was de naam van het culturele centrum. Al in 1984 werd door de gemeente besloten dat dit De Lampegiet moest worden. De Culturele Raad ging in protest: De Vendlier zou een betere optie zijn. Daarna passeerden nog de opties Theater de Grift, Frisiatheater, Theater ’t Veen de revue. Die laatste, zo werd besloten, zou de officiële naam worden. Maar, nadat deze door een aantal fracties weer ter discussie was gesteld, moest er een vergadering van het college van B&W aan te pas komen om de boel te beslissen. Uiteindelijk kwam men tot het compromis theater ‘De Lampegiet.

 

De reacties op de bouw van het theater waren niet allemaal positief. ‘Ik zal er nooit heen gaan, ‘tis mijn veel te duur.’ En dezelfde vrouw op de vraag wat ze van het gebouw op zich vind: ‘Misselijk.’ Of van de naam? ‘Ook misselijk.’ Gelukkig zijn er ook positieve reacties: ‘Dat het er komt vind ik een hele toevoeging. Het geeft wat meer dynamiek aan het dorp.’

 

25 jaar later kunnen we nog steeds stellen dat Theater De Lampegiet dynamiek aan het dorp toevoegt. Voor een dorp met stadse ambities is een rijk cultureel klimaat noodzakelijk. Het team van Theater De Lampegiet levert daar al 25 jaar met veel passie en plezier een bijdrage aan. Komt u daar binnenkort weer eens van profiteren?

Jubileumacties

Om het jubileum met u te vieren zetten we een aantal bijzondere activiteiten uit:

Jubileumkrant In de jubileumweek verschijnt er een eenmalige jubileumkrant. Hang deze krant voor uw raam om kans te maken op 25 vrijkaarten! De krant wordt huis-aan-huis verspreid in Veenendaal.

Gefeliciteerd met dit jubileum.

www.ballonnenpartners.nl

Leuk artikel? Deel het!

terug naar blogoverzicht